TuneIn

Är du trött på att lyssna på de traditionella radiokanalerna och på jakt efter någon typ av nätverk som erbjuder ett blandat och mycket större utbud av program och innehåll? Med det amerikanska radionätverket TuneIn kan man lyssna på radio och podcasts från hela världen. Idag har nätverket över 100 000 radiostationer och podcastsändningar i sitt bibliotek och innehållet representeras av över 230 länder och områden på flera olika språk. Vet man redan på förhand vad radion eller programmet heter kan man söka direkt på sidans portal annars kan man bläddra sig fram i nätverkets bibliotek. Är man nyfiken på att hitta intervjuer med särskilda personer kan man till exempel prova att söka på personens namn. Hittar man något av intresse får man direkt andra liknande radiostationer rekommenderat.

 

Många använder även appen för uppspelning av podcastsändingar, det vill säga inspelade program. TuneIn är idag en av de största uppspelningsverktyg när det gäller podcasts och när det gäller svenskt utbud så finns allt från klassiska SR-program till moderna podcastduos som Filip & Fredrik och intervjuprogram som Värvet.

 

Det är simpelt att använda sig av appen, både på dator, i smartphone eller på andra bärbara enheter. Här följer en kortare beskrivning av TuneIns olika uppspelningsfunktioner:

Uppspelning

Här syns vilket program och station man lyssnar på.

Rewind

Ett inspelat program kan spolas tillbaka genom att ikonen förs till vänster i fältet.

Favoriter

Lyssnare och användare har möjlighet att göra sin egen favoritlista.

Delning

När man lyssnar på ett program eller en station kan man enkelt dela detta direkt med andra via sociala medier som Facebook och Twitter.

Sökfunktion

Med hjälp av stationsnamn eller programmets titel kan man söka direkt på huvudsidan.

Tips

Lyssnare får automatiskt tillgång till tips på liknande stationer man väljer att lyssna på.

Repetition

Missar man något speciellt som kanske ett ord i ett program kan man använda repetitionsknappen som återupptar de senaste tio sekunderna.

Paus

Sätt uppspelning på paus eller stäng.