Populära Spotify-listor

Är du liksom många andra såld på musiktjänsten Spotify? Kanske har du som vana att lyssna på musik när du tar dig till och från jobbet, när du tränar eller när du har middagar eller fester. Ibland är det lätt hänt att man lyssnar på samma låtar om och om igen istället för att försöka upptäcka nya förmågor. Ett bra tips om du känner att du vill vidga dina vyer, är att kika på några av Spotifys många spellistor.

 

Det finns ett enormt antal olika listor som du kan välja att följa, men några är givetvis mer populära än andra. Det finns flera olika topplistor för olika länder: Bland annat en topp 50 i Sverige, USA, Norge, Storbritannien och Danmark. I den svenska topplistan kan vi se att Zara Larssons ‘Lush life’ ligger i topp. Topplistorna kan vara bra om man vill se vad som är populärt och på så vis få inspiration. Dessutom kan det vara bra att ha om man har folk över på middag eller fest, då topplistan är ett säkert kort. Det är nämligen inte säkert att de andra gästerna har samma musiksmak som du har. Om ni sedan ska gå ut på klubb kommer du som bonus att känna igen många av låtarna från topplistan.

 

Skulle du istället vilja ha musik till träningen? Till träning vill de flesta ha mer upptempo och fart snarare än lugna, avslappnande låtar. På Spotify är det så fiffigt att man kan välja listor utifrån genre och tema. Vill du ha en låt till träningen kan du med andra ord välja genren som heter just ”Träning” och sedan välja och vraka mellan olika listor där. Listan ‘Pulse Crossfit’ har till exempel 120 713 följare och är populär på gympapassen.

 

För de lite yngre lyssnarna finns kategorin ”Barn” där det finns både svenska och engelska låtar att ta del av. Den populäraste listan i kategorin är, föga förvånande, Disneylistan. Där finns låtar som ‘Let it go’ från storsuccén Frozen liksom klassiska sånger från Lilla Sjöjungfrun och Askungen.

 

Är du liksom så många andra galen i Spotify? Våga vidga dina vyer och upptäck fantastisk musik.