Musikspel på nätet

Det finns flera sajter som fokuserar på instrument och att ge framför allt barn ett roligt sätt att lära sig grunderna till att spela ett särskilt instrument. Ett exempel är pianospel via nätet på datorn eller via uppkoppling med konsol. Denna typ av spel är oerhört populära, det spelar inte någon roll om du redan kan spela eller är nybörjare. Man kan ofta välja bland övningar och lektioner ledda av lärare, allt utan kostnad då du spelar direkt via nätet.

 

Då marknaden började inse att det faktiskt fanns ett intresse för vad som kan kallas festspel började spelföretagen fokusera på att göra musikdatorspel i olika former. Karaokespel som kan spelas direkt på nätet är populärt och en perfekt aktivitet på festen då många kan involveras i spelandet.

 

Singstar är ett av de första musikspelen och går helt enkelt ut på att sjunga så bra som möjligt. Under åren har flera olika versioner av spelet kommit ut, där den egentligen enda skillnaden är utbudet av låtar att sjunga till. I Singstar används den tillhörande mikrofonen som dosa för att navigera spelet.

 

Det populära Guitar Hero utkom för första gången 2005 och består av en serie musikaliska spel till Playstation där spelarna istället för mikrofonen som i Singstar använder en dosa i form av en gitarr. Känslan av att spela gitarr på riktig blev direkt en stor succé, både bland stora och små. Spelet utvecklades och redan några år efter kom en ny version som tillät fler spelare och dessutom möjligheten att spela i band.

 

DJ Fest är ett kul spel för både vuxna och barn där det helt enkelt handlar om att vara snabbast med fingrarna och snurra skivor på bästa sätt. Ju bättre du är bakom båset, desto bättre blir låtarna och även engagemanget från publiken. Ett perfekt alternativ till festen.