iTunes

iTunes är en av Apples stoltheter: En gratis musiktjänst där användarna hämtat över 25 miljarder låtar från iTunes Store sedan tjänsten grundades år 2001. För närvarande finns det hela 43 miljoner sånger inlagda, så nog finns det något för alla på sajten. Bara din fantasi sätter gränser.

 

iTunes är optimalt om du använder många av Apples produkter. Då kan du spela musik och skapa spellistor som du sedan kan lyssna på när du använder både din Macdator, din iPhone, din iPad och din Apple TV. Låtarna kostar 7, 9 eller 12 kronor stycket och du kan förhandslyssna på låtarna i förväg.

 

En populär funktion som finns i iTunes, är Genius. Med Genius kan du söka igenom dina enheter och sedan spelas låtar som passar ihop upp i turordning. Känner du till exempel för att lyssna på lugna låtar kan du välja en lugn låt, och sedan kommer liknande låtar att spelas upp. När du tröttnat på en viss genre, behöver du bara trycka på Genius shuffle. Med minimal ansträngning kan du med andra ord skapa spellistor: låt iTunes gör jobbet åt dig.

 

iTunes är en utmärkt tjänst för barnfamiljer. Med hjälp av en funktion som heter Familjedelning kan upp till 6 familjemedlemmar dela låtar med varandra. Det innebär att bara en av familjemedlemmarna behöver köpa en viss låt för att hela familjen ska kunna ta del av den. Dessutom, och spetsa öronen nu alla föräldrar, har iTunes lanserat en funktion som gör att du kan hålla koll på hur mycket dina barn (som är under 13 år) handlar för. Varje gång din dotter eller son köper en låt kommer du nämligen att få en notis om det. Du kan därefter neka eller godkänna köpet.

 

Fler och fler har upptäckt att iTunes är en utmärkt tjänst att använda för att lyssna på musik. Lyssna på musik med dina vänner och din familj på någon av dina Appleprodukter. Med 43 miljoner inlagda låtar är det bara fantasin som sätter gränser.