Hitta musikevent på nätet

Det absolut bästa sättet att hitta information om musikevent är att söka på nätet genom att googla och ta del av sociala medier som Facebook, Instagram eller bloggar. De allra flesta artister har speciella sidor eller fanpages på Facebook där nyheter och information om konserter läggs upp. Följer man dessa sidor garanteras man att alltid hålla sig uppdaterad om eventuella ändringar eller nyheter.

 

Är man mest intresserad av att veta lite mer detaljer kring exempelvis en turné eller festivaldatum kan man googla sig fram. Oftast har större event som festivaler och sommarturnéer officiella webbplatser där besökaren kan läsa sig till allt gällande tider, datum och platser. Webbplatserna har ofta samma adress från år till år, där ny information om den nya upplagan tillkommer.

 

Idag brukar även musikbloggare vara flitiga på att annonsera och skriva om kommande musikevent på deras sajter. Man kan till exempel googla sig fram för att få fram olika informationskällor kring det event man specifikt letar efter. Förmodligen har flera bloggare lämnat någon post kring ämnet. Är man bara allmänt nyfiken kan man surfa runt på svenska musiksajter som till exempel rodeo.net eller gaffa.se som alltid uppdaterar sina besökare med vad som är aktuellt för stunden, vare sig det är en kommande konsert eller pågående festival.

 

Är man intresserad av att veta mer om lokala musikevent, kanske är du på besök i din hemkommun under semestern och vill hitta på något med familjen, kan man med fördel söka på lokaltidningarnas webbplatser. Där finns nästan alltid särskilda kultursidor som innehåller allt kring evenemang som konserter eller annan musikunderhållning inom bygden.

 

Den som vill köpa sin biljett till något musikevent kan smidigt göra det direkt på nätet via olika biljettsajter. Ticnet.se och evenemang.se är två sajter som säljer biljetter till de allra flesta musikevent.