Albumfokus: ”The Blueprint”, Jay-Z, 2001

Written by . Filed under The Heart of Saturday Night. Tagged . Bookmark the Permalink. Post a Comment. Leave a Trackback URL.

Ibland behöver man påminnas om varför Jay-Z är den gigant inom musikvärlden han ändå är – och då är en genomlyssning av The Blueprint det bästa sättet. Märkligt nog släpptes albumet den 11 september 2001, är från start till slut ett helt fantastiskt hiphop-album och är, till skillnad från rätt mycket annat i genren, inte n
edlusat med utfyllning. På många sätt liknar The Blueprint ett "klassiskt rockalbum" mer än nästan någon annan hiphop-platta och det är i detta sammanhang rent beröm. Så, den här lördagens lyssning är klar – det  blir Jigga.

Here goes: Jay-Z - The Blueprint

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>