Stumble On – SBS#064

Smörgåsbord på steroider eller helt enkelt en exploderad delikatessbutik, ja så blir det om man som jag nu för tredje gången (här är 1 & 2) sammanfattar vad NPR:s Tiny Desk Concerts har lyckats bjuda på. Bredden på dagens lista är fantastisk, från Wu Mans magiska kinesiska luta till Mount Kimbies mystiska prasslande ljudlandskap.

Samtliga artister har alltså stått där bakom skrivbordet i Washington och vissa av dem låter som i studio, medan andra som Stars blir en helt annan upplevelse. Efter varje låt i listan här nedanför har jag därför slängt med en NPR/TDC-länk för den som fort och lätt vill uppleva skillnaden. Tyvärr fanns inte Ivan And Alyosha på Spotify, så det blir en bonuslänk på den. Och Steve Earles senaste album finns inte heller där, som Fredrik redan påpekat, så där blev det en äldre. Booker T. Jones blir onekligen bättre med lite sång av Sharon Jones och Matt Berninger, trots att den låten inte ingick i konserten - och tipstack till Fredrik.

Så smeta hallonsylt på sillen och lyssna på listan: SBS#064 - Stumble On